Listopad 2009

Sýkora modřinka

24. listopadu 2009 v 20:10 7. ročník

Sýkora modřinka (Parus caeruleus)


Sýkora modřinka (Parus caeruleus)


Sýkora modřinka je velmi krotký pták dorůstající 11,5cm a váhy 9-12g. Hnízdí v dubnu až červnu většinou v dutinách stromů, ale také v budkách. V sezení na vajíčkách a krmení mláďat se střídají oba rodiče. Sýkora modřinka se živá semeny, oříšky, pavouky a hmyzem. Při nedostatku potravy oštipuje také pupeny stromů.

pelikán severoamerický

3. listopadu 2009 v 19:11 7. ročník


Pelikán severoamerický (Pelecanus erythrorhynchos)
pelikán severoamerický